Hoppa till innehållet

Välj rätt resväska för dina resor och äventyr

Välkommen till Bagoholic  – Planerar du för ditt kommande äventyr? Då vet vi alla att det kan vara klurigt att packa rätt för din nästkommande resa. Du kanske har ställt dig frågan till dig själv...

Välkommen till Bagoholic  – Planerar du för ditt kommande äventyr?

Då vet vi alla att det kan vara klurigt att packa rätt för din nästkommande resa. Du kanske har ställt dig frågan till dig själv många gånger i panik. "Vilken väska ska jag ha? Vad ska jag ha med mig? Får detta plats i resväskan?"  Vi förstår vikten av att resa bekvämt och med elegans, en viktig del av resan är att välja rätt resväska för att säkerställa en smidig och bekväm resa. Oavsett om du är en äventyrssökare, en affärsresenär eller bara planerar en avkopplande semester, har vi på Bagoholic något som passar din smak och dina behov. I detta blogginlägg kommer vi att guida dig genom några avgörande faktorer att tänka på när du väljer din nästa reskamrat. Vi på Bagoholic förstår att varje resa är unik, och därför erbjuder vi ett brett utbud av resväskor som passar olika ändamål. Läs vidare för att upptäcka hur Bagoholic kan hjälpa dig att resa med stil och resa.

 

Hårda resväskor

En hård resväska, även känd som en skalväska eller hårdbottenresväska, är fördelaktig att använda i olika scenarier och för olika ändamål. Här är några situationer där det kan vara bra att använda en hård resväska:

 1. Skydd av ömtåliga föremål: Hårda resväskor ger generellt sett bättre skydd för ömtåliga eller sköra föremål eftersom de har en fast yttre skal som kan absorbera stötar och påverkan. Om du har värdefulla eller ömtåliga föremål, som elektronik eller glasartiklar, kan en hård resväska ge extra säkerhet.

 2. Säkerhet för innehållet: Hårda resväskor kan vara mer tåliga mot manipulation eller oavsiktlig öppning eftersom de är svårare att skära upp eller bryta sig in i jämfört med mjuka resväskor. Detta kan vara särskilt viktigt om du reser till platser där bagagehanteringen kan vara tuff eller om du har värdefullt innehåll.

 3. Vattentålighet: Många hårda resväskor är tillverkade av vattentäta eller vattenbeständiga material, vilket kan skydda dina ägodelar mot regn, fukt och andra väderförhållanden.

 4. Lång resa eller hårt användande: Om du ska resa långt eller om din resväska kommer att utsättas för tuffa förhållanden, som grov hantering vid flygplatser eller transport i robusta terrängförhållanden, kan en hård resväska vara mer tålig och klara av påfrestningarna bättre än en mjuk resväska.

 5. Enkelt att rengöra: En hård resväska kan vara enklare att rengöra och underhålla än en mjuk resväska, särskilt om den blir smutsig eller fläckig under resans gång.

 6. Överskriden viktgräns: En hård resväska kan ha en fast vikt och begränsad flexibilitet, vilket kan hjälpa dig att undvika överviktsavgifter på flygplatser om du packar noga och följer viktgränsen.

Sammanfattningsvis är en hård resväska bra att använda när du behöver extra skydd, säkerhet och tålighet för ditt bagage. Valet mellan en hård och en mjuk resväska beror på dina specifika behov på hur, vart och när du ska resa.

Våra hårda resväskor

Upptäck mer av vårt utbud av hårda resväskor. Den mest klassiska resväskan och även den mest funktionella väskan för dina längre resor då den utsätts för mer tuffa förhållanden än en kortare resa.

Utforska mer

 

Mjuka resväskor 

Till skillnad från en hård resväska kan en mjuk resväska kan vara fördelaktig att använda i andra typer av situationer och för olika ändamål. Här är några scenarier där det kan vara bra att använda en mjuk resväska:

 1. Flexibilitet och utrymmesjustering: Mjuka resväskor är oftast gjorda av material som nylon eller polyester, vilket ger dem en viss flexibilitet. Detta kan vara användbart om du behöver packa ojämna eller varierande former av bagage, eftersom väskan kan anpassa sig och ge dig lite extra utrymme om det behövs.

 2. Lätt vikt: Mjuka resväskor tenderar att vara lättare än hårda resväskor, vilket kan vara särskilt fördelaktigt om du har en viktgräns för ditt bagage. Att minska vikten på själva väskan kan ge dig mer utrymme att packa dina saker utan att överskrida viktgränsen.

 3. Kompakt förvaring: Mjuka resväskor har ofta en förmåga att krympa ner i storlek när de inte är fulla. Detta kan vara praktiskt om du har begränsat förvaringsutrymme hemma när du inte använder väskan.

 4. Enklare att pressa in i överfulla utrymmen: På grund av sin flexibilitet kan mjuka resväskor vara enklare att pressa in i trånga utrymmen, som en fullpackad bil, en trång förvaringshylla eller en överfull flygplanets övervak.

 5. Mer utsmyckningsmöjligheter: Mjuka resväskor har ofta ytor som kan dekoreras med broderi, tryck eller andra personliga detaljer, vilket gör dem mer personliga och unika.

Å andra sidan finns det situationer där en hård resväska kan vara att föredra, som när du behöver extra skydd för ömtåliga föremål eller elektronik. Det viktigaste är att välja den typ av resväska som bäst passar dina specifika behov och resesituationer.

Våra mjuka resväskor

Upptäck mer av vårt utbud av mjuka resväskor. Vill du inför din kommande resa praktiskt packa med dig mycket kläder i en lättare resväska så är detta valet för dig.

Utforska mer

 

"Men vilken storlek på väskan ska jag ha?"

Kabinväskor: 

Att använda en kabinväska, även känd som handbagage, kan vara praktiskt och tillräckligt i många olika resescenarier. Här är några fördelaktiga fall där en kabinväska kan vara tillräcklig:

 1. Kortare resor: För kortare resor, som en weekendresa eller en kort affärsresa, kan en kabinväska vara tillräcklig för att rymma alla dina nödvändiga kläder och tillbehör.

 2. Effektivt packande: Om du är en erfaren packare och kan packa smart för att maximera utrymmet i din kabinväska, kan du klara av att ta med tillräckligt med kläder och personliga föremål för din resa.

 3. Lättare resande: Att resa med en kabinväska gör att du kan undvika att checka in bagage och därmed spara tid vid incheckning och vid ankomst till din destination. Du behöver inte vänta på att hämta ditt incheckade bagage vid bagagebandet.

 4. Flygningar med lågkostnadsflygbolag: Vissa lågkostnadsflygbolag har restriktioner på incheckat bagage och tar ut extra avgifter för större väskor. En kabinväska kan hjälpa dig att undvika dessa avgifter och göra din resa mer ekonomisk.

 5. Smidigare förflyttning: Med en kabinväska är det lättare att navigera genom flygplatser, tågstationer och andra transportmedel, särskilt om du inte har mycket bagage och inte behöver dra runt en stor resväska.

 6. Affärsresor: För kortare affärsresor där du inte behöver packa mycket, kan en kabinväska rymma tillräckligt med kläder och arbetsrelaterade föremål.

Det är dock viktigt att komma ihåg att flygbolagens regler och restriktioner för handbagage kan variera. Se till att kolla de aktuella dimensionerna och viktbegränsningarna för handbagage hos det flygbolag du reser med innan du packar din kabinväska.

Våra kabinväskor

Upptäck mer av vårt utbud av kabinväskor för att se om du hittar en praktiskt följeslagare till din kortresa eller att ha som handbagage till din nästa flygtur.

Utforska mer

 

Mellanstora och stora resväskor:

Att resa med en mellanstor eller stor resväska kan vara fördelaktigt i olika situationer och för olika ändamål. Här är några fall där det kan vara bra att använda en mellanstor eller stor resväska:

 1. Långa resor: För längre resor, särskilt de som sträcker sig över flera veckor, kan en stor resväska ge dig tillräckligt med utrymme för att packa alla nödvändiga kläder, skor och tillbehör.

 2. Säsongsbaserade resor: Om du reser till en plats med varierande väderförhållanden eller för en specifik årstid, kan en stor resväska vara nödvändig för att rymma olika kläder och utrustning.

 3. Packning för hela familjen: Om du reser med din familj, särskilt om du har barn, kan en stor resväska vara nödvändig för att rymma kläder, leksaker, toalettartiklar och andra nödvändigheter för alla familjemedlemmar.

 4. Sport- eller utomhusaktiviteter: Om din resa inkluderar sport- eller utomhusaktiviteter, kan du behöva ta med dig extra utrustning och kläder, vilket kan kräva en stor resväska.

 5. Shopping: Om du planerar att shoppa mycket under din resa och förväntar dig att köpa kläder, skor eller souvenirer, kan en stor resväska ge dig tillräckligt med utrymme för att rymma dina inköp.

 6. För affärsresor: Om du reser i affärssyfte och behöver ta med dig arbetsrelaterade material, som dokument eller utrustning, kan en mellanstor eller stor resväska vara lämplig för att rymma både din personliga packning och arbetsmaterial.

 7. Resor med stora föremål: Om du har stora föremål som du vill ta med dig, som skidutrustning, golfklubbor eller musikinstrument, kan en stor resväska vara nödvändig för att rymma dessa föremål.

 8. Långa vistelser eller flera destinationer: Om din resa inkluderar flera destinationer eller en längre vistelse på en plats, kan en stor resväska ge dig flexibiliteten att packa tillräckligt med kläder och föremål för hela tiden.

Det är viktigt att komma ihåg att flygbolagens regler och avgifter för incheckat bagage kan variera, så se till att kolla de aktuella begränsningarna innan du väljer en stor resväska. Valet av resväskestorlek beror på dina specifika behov, resesituation och personliga preferenser.

 

Utforska mer

Upptäck mer av vårt utbud av mellanstora och stora resväskor. Utmärkta för längre resor eller när du ska vara borta en längre tid. Även ett bra val om du tänkt att åka till en destination där shopping står på din to-do lista då du får utrymme till dina nya köp.

Mellanstora Stora

3-set resväskor:

Att köpa ett 3-pack med väskor i 3 olika storlekar kan vara en smart idé i olika resescenarier och för olika ändamål. Ett 3-set med väskor är ofta billigare att köpa än att köpa väskorna en och en. Här är några situationer där ett 3-pack med väskor i olika storlekar kan vara fördelaktigt:

 1. Familjeresor: Om du reser med familjen, kan ett 3-pack med väskor i olika storlekar vara praktiskt eftersom olika familjemedlemmar kan använda olika storlekar beroende på deras behov. Det blir både snyggt och enhetligt när familjemedlemarna har samma väskor i samma färg. Man slipper problemet bråket om vilken färg som är vems och det blir även lättare att leta efter sina väskor på bagagebandet efter en flight. 

 2. Långa och korta resor: Med ett 3-pack kan du välja den bästa storleken för längden på din resa. En mindre väska kan vara tillräcklig för kortare resor, medan en större kan vara mer lämplig för längre äventyr. Du kan helt enkelt välja och vraka om du har köpt ett 3-set att ha hemma då du kan enkelt kan välja rätt väska för rätt tillfälle för dina kommande resor och äventyr. 

 3. Separation av ägodelar: Genom att använda de olika storlekarna kan du enkelt organisera och separera dina kläder och föremål. En väska kan vara för kläder, en annan för skor och en tredje för toalettartiklar eller andra tillbehör.

 4. Delat bagage: Om du reser med någon annan och vill dela på packningen, kan varje person använda en egen väska för att hålla sina ägodelar separat och organiserade.

 5. Flexibilitet: Att ha ett 3-pack med väskor ger dig flexibilitet att anpassa din packning efter olika situationer och resesituationer.

 6. Förvaring: Om du inte alltid reser men behöver förvaringsutrymme hemma kan ett 3-pack med väskor i olika storlekar vara användbart för att förvara säsongskläder, extraprylar eller andra föremål.

 7. Möjlighet att dela: Ibland kanske du inte behöver använda alla väskor själv. Du kan kanske dela med en vän eller familjemedlem som behöver en extra väska för en resa. 

  Sammanfattningsvis är ett 3-pack med väskor i olika storlekar fördelaktigt när du behöver flexibilitet, organisering och anpassning för olika resescenarier och ändamål. Det kan vara ett praktiskt och kostnadseffektivt sätt att möta olika behov och situationer. Sen att du alltid har rätt väska hemma till rätt tillfälle är alltid att föredra för att göra dina resor ultimata med en perfekt packad väska att ta med dig.

Våra 3-set resväskor

Upptäck mer av vårt paketpris på 3-set med resväskor. I paketet ingår en kabinväska och två störe resväskor i storlek Medium och Large.

Utforska mer

Weekendbags:

En weekendbag är vanligtvis en mindre, mer kompakt väska som är idealisk för korta resor eller när du bara behöver ta med dig några nödvändiga föremål. Här är några fall där en weekendbag kan vara tillräcklig:

 1. Weekendresor: Som namnet antyder är weekendväskor perfekta för korta weekendresor där du bara behöver packa för ett par dagar. De kan rymma tillräckligt med kläder, toalettartiklar och andra nödvändigheter för en kortare vistelse.

 2. Kort arbetsresa: Om du reser för arbete under en eller ett par dagar och inte behöver packa mycket arbetsmaterial eller kläder, kan en weekendväska rymma dina personliga ägodelar och arbetsrelaterade föremål.

 3. Övernattningar: När du bara behöver övernatta någon annanstans, som hos en vän eller på en hotellnatt, kan en weekendbag vara tillräcklig för att rymma kläder, toalettartiklar och andra nödvändigheter.

 4. Träningspass och sportevenemang: Om du behöver packa träningskläder och tillbehör för en kort träningspass eller för att delta i en sportevenemang, kan en weekendbag vara praktisk.

 5. Förändring av kläder: Om du vill byta kläder efter jobbet eller innan du går ut på kvällen, kan en weekendväska rymma kläderna du behöver för att ändra dig och fräscha upp dig.

 6. Övernattande resor: Om du gör en längre resa som innebär en övernattning under vägen, kan du använda en weekendväska för att packa dina nödvändigheter för övernattningen och lämna den större resväskan eller bagaget på ett säkert ställe.

 7. Gym- och fritidsaktiviteter: Om du går till gymmet eller deltar i fritidsaktiviteter efter jobbet eller under helgen kan en weekendbag rymma dina träningskläder och utrustning.

Sammanfattningsvis är en weekendbag idealisk när du reser lätt och inte behöver ta med dig mycket packning. Den är särskilt användbar för korta resor, snabba övernattningar och situationer där du bara behöver ta med dig ett begränsat antal föremål.

Våra Weekendbags

Upptäck mer av vårt utbud av weekendbags för att se om du hittar din nästa följeslagare till din nästa kortresa.

Utforska mer
 

Kombinera en resväska med en weekendbag: 

Att använda en kombination av en weekendväska och en resväska kan vara fördelaktigt i olika resescenarier där du behöver olika typer av bagage för olika ändamål. Här är några fall där det kan vara bra att använda sig av denna kombination:

 1. För affärs- och fritidsresor: Om du reser för både arbete och nöje, kan du använda en weekendväska för dina personliga föremål och kläder under själva resan och sedan ha en större resväska för arbetsrelaterat material eller extra kläder om du har längre uppehåll.

 2. Kortare resor med variation: Om din resa inkluderar olika aktiviteter eller platser, kan du använda weekendväskan för de första dagarna när du behöver lätt och smidig åtkomst till dina kläder och sedan byta till en större resväska när du behöver mer utrymme för längre uppehåll.

 3. Förändring av årstid eller klädkod: Om du reser mellan olika klimat eller evenemang som kräver olika klädkoder, kan du använda weekendväskan för de nödvändiga kläderna för en del av resan och sedan byta till en större resväska för de andra delarna.

 4. Familjer med barn: Om du reser med barn kan du använda weekendväskor för deras kläder och nödvändigheter och ha en större resväska för familjens gemensamma packning.

 5. Kontrollerad packning: Att använda en weekendväska tvingar dig att packa lätt och effektivt för de första dagarna av din resa. Det kan hjälpa dig att undvika överpackning och tvinga dig att fokusera på vad som är nödvändigt.

 6. Flygningar med anslutningar: Om du har anslutande flygningar och behöver snabb åtkomst till vissa föremål under dina mellanlandningar, kan en weekendväska vara praktisk för att hålla dina väsentliga saker nära till hands, medan du kan checka in en större resväska.

 7. Enkelhet och organisation: Att använda en kombination av väskor kan hjälpa till att hålla din packning organiserad och göra det lättare att hitta det du behöver under resans gång.

Genom att använda en weekendväska i kombination med en resväska kan du dra nytta av fördelarna med båda typerna av bagage och skapa en mer anpassad och smidig reselösning för dina behov.

 

Summering: 

Oavsett om du är en erfaren resenär eller om du planerar din första resa, är valet av rätt resväska en viktig del av att säkerställa en smidig och välorganiserad resa. Hos Bagoholic förstår vi betydelsen av att resa med stil, bekvämlighet och effektivitet. I detta blogginlägg har vi utforskat olika typer av resväskor och deras fördelar beroende på dina specifika resesituationer och behov. Vart än dina äventyr tar dig, kom ihåg att en välvald resväska inte bara gör det lättare att organisera dina ägodelar, utan också bidrar till din övergripande reseupplevelse. 

Tack för att du läste vårt blogginlägg om att välja rätt resväska för ditt kommande äventyr. Vi ser fram emot att hjälpa dig att göra dina framtida resor enklare och mer njutbara med våra kvalitetsväskor. Utforska vårt sortiment av resväskor och hitta den som passar din stil, dina behov och destinationer.

Res med stil,

//

Teamet på Bagoholic 

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom

Börja handla

Välj alternativ